Bioresonanca Lesnik

OSNOVE BIORESONANČNE TERAPIJE

BIORESONANCA je naravna terapevtska metoda, ki nima škodljivih stranskih učinkov in je popolnoma neboleča. Izvaja se na BICOM aparatih in temelji na fizikalni osnovi (kvantna fizika). Vsaka molekula, celica, vsak organ niha s svojo lastno, zanj značilno frekvenco. Torej oddaja specifične elektromagnetne valove (biofotone), ki vplivajo na biofizikalne poteke v organizmu. Vsak človek ima poleg specifičnih fizioloških elektromagnetnih nihanj tudi patološka nihanja, ki so lahko posledica:

  • toksične obremenitve
  • poškodbe
  • infekcije
  • stresa

Fiziološka in patološka nihanja skupaj imenujemo pacientova lastna nihanja. Le-ta lahko posnamemo iz površine telesa (učinek antene) in jih preko dovodne elektrode vodimo v terapevtski aparat (BICOM 2000). V njem se s pomočjo moderne elektronike preoblikujejo v terapevtska nihanja, ki se preko odvodne elektrode privedejo nazaj v telo pacienta. Tu terapevtska nihanja povzročijo brisanje oz. reduciranje patoloških nihanj, po drugi strani pa spodbujajo oz. krepijo fiziološka nihanja.

Terapevtski učinek se torej ne odvija v aparatu, ampak v pacientu samem. Izboljšanju biofizikalnega energetskega stanja sledi tudi izboljšanje biokemičnih potekov v telesu v smeri normalizacije oz. zdravljenja. Glavni cilj bioresonančne terapije je aktiviranje lastnih telesnih regulacijskih moči.